mandag den 20. februar 2012

Legekøkken

Jeg synes, at legekøkkener er intet mindre end fantastiske! Jeg drømte om at eje et som barn, og den drøm blev opfyldt adskillige gange af min bedstefar, der lavede komfur og skabe af store papkasser til mig.

Efter en tur i Ikea, hvor jeg så deres legekøkken, blev jeg inspireret til at lave et selv til min søn. Jeg fik overtalt min mand, der er god med en hammer og så gik vi ellers i gang. Jeg skønnede projektet ville vare en weekend og min mand mente det nok nærmere ville tage et kvart år - han fik desværre ret! Men det var det hele værd og vores søn elsker det.

Udgangspunktet er en kommode fra Ikea, der hedder RAST til 75kr. Dertil har vi tilføjet en mdf-plade som bagbeklædning og ovn- og skabslåge. Armaturet er fra Silvan og håndvasken et gammelt fad fra genbrug.


Det hele blev malet i en frisk gul farve udvendigt, tapetseret med blomstret retrotapet og afsluttet men maaange lag lak. Invendigt malede jeg ovnen sort og skabet blåt. Det viste sig at være en rigtig god ide med lakken, da han ikke just er en forsigtig dreng;)Lyset i ovnen er diodelister fra Ikea. Min mand har fræset plexiglasset ind i ovnlågen nede på HUSET i Aarhus.
Al strøm kommer fra et blybatteri, der er gemt godt væk fra pilfingre inde i køkkenet. På den måde kan vi flytte det rundt uden at tænke på ledninger, der stikker ud.


Overskabene er bambusbogkasser fra Netto og lyset under dem er batteridrevne lys fra Netto. Kogepladerne er coasters fra genbrug og drejeknapperne til dem er hjulene fra en legetøjsbil i træ fra et loppemarked.


Nu står det og pynter flot i vores stue til stor glæde for både børn og voksne:)

6 kommentarer:

 1. Det er det sejeste mini-køkken ever!!! Kan man ikke leje dig til at komme og gøre det samme ved ens kedelige voksen-køkken :)

  SvarSlet
 2. Hvor gennemført og friskt....Der er virkelig tænkt udenfor boxen...

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare cool! Det er da alletiders ide :D

  SvarSlet
 4. Hooooold nu op, hvor ER det bare flot... Wow!!! Sikke et arbejde, I har lagt i det. Det er virkelig imponerende :)

  Jeg kan godt lokkes til at sælge et stykke af det stof, du godt kan li´...

  Send mig en mail - betinen@gmail.com :)

  Kh!

  SvarSlet
 5. Det er også meget fint :-)
  Glæder mig til at læse med hos dig !

  SvarSlet